Dhoma e ushtarit që ruhet e njejtë prej 100 vitesh

Gjurmët e një ushtari francez duket se nuk janë fshirë as pas 100 vitesh, pas vdekjes së tij në Luftën e Parë Botërore. Të gjitha orenditë e tij dhe sendet personale janë ruajtur prej vitesh në dhomën e tij. Ish-ushtari i quajtur Hubert Rochereau, u vra në vitin 1918 dhe prindërit e tij e ruajtën dhomën e gjumit si një foltore e përhershme.

Kur ata shitën shtëpinë e familjes në 1936, ata thanë se ajo nuk duhet të ndryshohet për 500 vjet të tjera, kjo u deklarua ligjërisht në shitje, transmeton ‘konica.al’.

Oficeri i ri gjithashtu kishte lindur në këtë shtëpi në 1896.

InforCulture.info