Dekoracione kulti me gdhendje guri ne arkitekturen  e nje  Kishe Mesjetare  Arbere te Kosoves.

Dekoracione kulti me gdhendje guri ne arkitekturen  e nje  Kishe Mesjetare  Arbere te Kosoves.

Fotot jane nga Kisha e Berivojces, Dardane-Kosove, botuar ne Librin Gjurmues-Sudimor: “Pernjohja e Trashegimise Kulturore  ne brezin Veri-Lindor te Kosoves” ne vitin 2013. Botimi me karakter studimor- shkencor eshte pergatiturnga autoret: Dr. Qazim Namani, Prof. Emin Sallahu, Arzije Zeneli, Adriana Qorraj dhe Elvira Recica.

Dekoracione kulti me gdhendje guri ne arkitekturen  e nje  Kishe Mesjetare  Arbere te Kosoves.

Botimi – Pernjohja e Trashegimise Kulturore e brezin Veri-Lindor te Kosves. viti 2013.

Kisha gjendet ne jugperendim nga qendra e fshatit Berivojce, ne distance prej rreth 3.2 km.

Te kjo kishe si dhe kisha te tjera ne kete rajon verehen gure me ornamente dekorative dhe simbole te kultit, per te cilat mendohet se jane bartur nga lokalitetet e ndryshme arkeologjike te zones.