Featured “Në ato male ata jetonin para se të njiheshin grekët, romakët ose sllavët”. Historia e shkrimtares amerikane që u dashurua me Shqipërinë

Arte

Skenderbeu ne nje pikture 200 vjecare

Nga Dorian Koci Tablo e piktorit Gjergj Trifoni nga Berati, ku pasqyron Skënderbeun me sfond lagjen Mangalem në Berat. Piktura është punuar në bojra vaji dhe ka përmasat 55×38 cm....

/ January 15, 2018

Nga: Dorian Koci Kjo është një tablo e piktorit Gjergj Trifoni nga Berati, që pasqyron Skënderbeun me sfond lagjen Mangalem në Berat. Piktura është punuar në bojra vaji dhe ka...

/ January 15, 2018

Ibrahim Madh – muzikanti i shquar

Ibrahim Madhi lindi më 25 nentortë vitit 1945. Është një ndër figurat më të rëndësishme të muzikës dhe artit të interpretimit Shqiptar. I njohur për formimin dhe muzikalitetin e tij...

/ January 15, 2018

Theofan Popa- Rreth veprës së Onufrit

Nga: Theofan Popa Veprimtaria artistike e Onufrit është drejtuar në pikturë murale (monumentale) dhe në pikturë me kavalet (ikona). Ky aktivitet është përjetësuar në faqet e mureve dhe në ikonat...

/ January 15, 2018

Ilir Shaqiri ne nje interviste

Nje interviste e Ilir Shaqirit. Ilir Shaqiri është një ndër këngëtarët më të njohur në Kosovë dhe në Shqipëri. Për 26 vite me rradhë, zëri i tij ka kumbuar fuqishëm...

/ January 13, 2018

Libri-Album “51 piktorë shqiptarë”

Libri-Album “51 piktorë shqiptarë”  është një përmbledhje veprash dhe faktesh, është një botim shumë serioz dhe i kushtueshëm. Botimi ka formën e një historie arti dhe studiuesja Suzana Varvarica Kuka...

/ January 13, 2018

Toni Milaqi – Piktor

Toni Milaqi lindi më 29 maji  të vitit1974 në Tirane, Shqiperi ,është artist vizual (piktor). Jeton dhe punon prej vitesh në Athine, Greqi. Ekspozita personale. Tetor 2016 “Mbi dhunën dhe...

/ January 12, 2018