Featured ‘Zana’ pjesë e festivalit të filmit të Sarajevës

Arte

Piktori Mustafa Arapi, (album). –

Mustafa Arapi ka lindur më 23 korrik 1950 në Tiranë. Ai u diplomua në Akademinë e Arteve në vitin 1979 për pikturë. Pas studimeve ai filloi të punonte si restaurues...

/ February 15, 2018

Tirana ne foto me ngjyra 1913. –

Tirana ne foto me ngjyra 1913. Pikturat (muralet) e xhamisë së vjetër apo Sulejman Pashës që ishte xhamia themeluese e kryeqytetit shqiptar tiranë. Qyteti u zhvillua rreth xhamisë, i cili...

/ February 14, 2018

Piktori Romeo Kallco –ALBUM. –

Romeo Kallco ka lindur ne Korce ne vitin 1972. Ka mbaruar institutin e Lartet e Arteve Tirane per Artet Figurative. Punon dhe jeton ne Korce. Eshte pjesmarres i shume Ekspozitave...

/ February 14, 2018

Çlirim Ceka, Piktor (+album)

Çlirim Ceka. – (02.02. Elbasan, 1945) Piktor, grafist, ilustrator. Piktori Çlirim Ceka i përket artistëve të rëndësishëm shqiptarë të realizmit socialist. Ceka ka kryer Institutin e Lartë të Arteve, Tiranë...

/ February 9, 2018