Filmi: Lulëkuqet mbi mure

Viti 1976, English: Poppies on the walls Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Petraq Qafzezi Dh. Anagnosti 

Regjia: Dhimitër Anagnosti 

Aktore: Timo Flloko Agim Qiriaqi Kadri Roshi etj. 

Jetimët e një strehe varfnore nën urdhërat e drejtorit dhe kujdestarit të tyre pastrojnë çdo natë parrullat që njerëzit kanë shkruar kundër fashizmit. Katër shokë të vegjël Jaçe Lelo Bardhi Tomi organizojnë rrëzimin e kujdestarit nëpër shkallë. Nga frika e presioneve të kujdestarit Sulo i vogël përpiqet të kapërcejë muret e jetimores dhe vritet nga patrulla.

English Synopsis: Every night the orphans in an asylum for orphans whitewash the slogans against fascism people write on the walls forced by director and the housemaster. Four of them Jaçe Lelo Bardhi and Tom make a plan to make sure that the housemaster falls over from the stairs. Mounting pressures brought to bear on young Sulo prompted him to take flight. He is shot as he tries to jump over a wall of the asylum for orphans.

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Kujtim Laro 


  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi