Filmi: Përse bie kjo daulle

Viti 1969, English: Why does the drum beat? Informacioni i ofruar nga AQSHF

Skenari: Ksenofon Dilo 

Regjia: Piro Milkani 

Aktore: Adelina Xhafa (Katerina) Mihal Stefa (roja) Lluk Kaçaj (babai) etj. 

Bazuar në romanin “Dasma” të Ismail Kadaresë. Katrina dhe Xhaviti dy të rinj vullnetarë bien në dashuri gjatë ndërtimit të një hekurudhe dhe vendosin të martohen. Por babai i Katrinës një malësor që e ka fejuar vajzën pa pëlqimin e saj nuk mund ta pranojë këtë martesë. Ai shkon në ceremoninë e dasmës për të vrarë të bijën. Por ç’ndodh…?

English Synopsis: Based on the novel “The Wedding” of Ismail Kadare. Katrina and Xhavit are two young volunteers who fall in love working to build a railway and decide to marry each other. But Katrina’s father a highlander who has engaged his daughter without her approval cannot accept this marriage and goes in the wedding with the purpose to kill Katrina. But what happens…?

Producent: Shqipëria e re 

Muzika: Feim Ibrahimi 

  • Publikoje ne:

  • Digg
  • Twitter
Krko pr nj film:

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

Albforumi