Pjese Veshje Gruaje Pukiane 200 vjecare.

Ne kuadrin e Diteve te Kultures Europiane.

Nje pjese te veshjes se Xhubletes se Ngushte (Pultake), qe banoret e quajne prapanik .

Punim i gjysmes se pare te Shek. XIX (rreth vitit 1830) ne fshatin Dardhe, Puke, e ruajtur ne fshatin Miliska-Puke. Ruhen edhe  kerdhokulla dhe paraniku te punuara po nga e njejta dore,  pak te demtuara, por eshte rast i rralle qe ruhen keto pjese dy shekullore dhe ju dihet edhe emri i mjeshteres punuese. E publikojme per vlerat artistike, motivet ornamentale e kultike, dhe me kryesorja ngjyrat. Quhet Prapanik se vendoset ne anen e pasme te Xhubletes se Ngushte, ne te kundert te Paranikut (perparses).

Eshte Xhubleta e Ngushte qe studiuesit e huaj thoshin, se XhubletaShqiptare ka ngjyra te vecanta.

Foto: Jaho Brahaj.