Akuza e fortë, Hajdari: – Ti nuk ke hallin e teatrit, por të sheshit që synon të ndërtosh kulla aty. Rama do të kesh fatin e Gruevksit, bëre krim me Teatrin

Akuza e fortë, Hajdari: – Ti nuk ke hallin e teatrit, por të sheshit që synon të ndërtosh kulla aty. Rama do të kesh fatin e Gruevksit, bëre krim me Teatrin 28 Maj 2020 Ka nisur me debate të forta interpelanca me kryeministrin Edi Rama për çështjen e shembjes së Teatrit Kombëtar. Në emër të […]

Kurt Farka on May 28, 2020

Intervista/ Shqiptari sfidon epokën e smartfonëve, përkthen ‘Lahutën e Malcis’ në frëngjisht

Intervista/ Shqiptari sfidon epokën e smartfonëve, përkthen ‘Lahutën e Malcis’ në frëngjisht Abidin Krasniqi, përkthyesi i “Lahutës së Malcisë” të Gjergj Fishtës në gjuhën frënge, flet për motivet që e kanë shtyrë të bëjë këtë punë kapitale për letërsinë dhe kulturën shqiptare. I lindur në vitin 1986 në Francë, nga nëna franceze dhe babai shqiptar […]

Kurt Farka on May 28, 2020

ENVER MEMISHAJ ZBULON KËNGËT POPULLORE TË PANJOHURA TË MBLEDHURA NGA MUSINE KOKALARI

ENVER MEMISHAJ ZBULON KËNGËT POPULLORE TË PANJOHURA TË MBLEDHURA NGA MUSINE KOKALARI Nga Petrit Derraj Këto ditë Instituti i Studimeve Politike “Ismail Qemal Vlora”, që drejtohet nga dr. Bujar Leskaj ka botuar librin “Këngë popullore”, mbledhur nga Musine Kokalari. Libri është përgatitur për botim, paisur me shënime dhe me nje hyrje nga studjuesi Enver Memishaj, […]

Kurt Farka on May 27, 2020
Featured A e dini se ne Teatrin Kombetar ….