Xhubleta – Ekspozite me simbole kulti e mitologjike … Pasuri e identiteti tone kulturor e harruar …

Xhubleta – Ekspozite me simbole kulti e mitologjike … Pasuri e identiteti tone kulturor e harruar … Xhubleta – Ekspozite me simbole kulti e mitologjike te Kultures dhe identitetit tone kuturor kombetar. Nuk di a do kujtohet kush nga shtetaret tone, qe te hartohet dhe plotesohet ndonjehere Dosja, qe ti propozohet UNSCO-s per tu perfshie […]

Kurt Farka on May 20, 2019

Fushë-Arrës, një memorial për Terenc Toçin e Qeverinë e Kimzës, realizuar nga biri i kësaj zone, Dod Luli

Fushë-Arrës, një memorial për Terenc Toçin e Qeverinë e Kimzës, realizuar nga biri i kësaj zone, Dod Luli Memoriali u peruru me date 18 Maji 2019. Nga: Aleksandër Ndoja Të pranishëm ishin Beqir Meta, Historian, akademik Maringlen Verli, Xhemal Meçi-Mjeshtër i Madh, Kryetari i Komunës së Lipjanit Imri Ahmeti,  Mark Pal Nika-studiues, Paulin Zefi-Historian, përfaqësues të familjes së Homerit shqiptar Atë […]

Kurt Farka on May 20, 2019
Featured Dy krijime te paekspozuara te piktorit te njohur Gjovalin Paci.

Donald Trump zgjidhet President!

Fushata e tejzgjatur dhe e lodhëshme për president të Shteteve të Bashkuara, më në fund u mbyll të martën me zgjedhjen e kandidatit të Partisë Republikane Donald Trump. Megjithse shumë...

/ November 11, 2016
Suzana Shkreli

Mbështetje për Suzana Shkrelin

Po afrohet 8 nëntori dita e gjykimit, dita e zgjedhjeve të përgjithshme këtu në Shtetet e Bashkuara, përfshirë zgjedhjen e presidentit të ardhëshëm të Shteteve të Bashkuara dhe anëtarëve të...

/ November 4, 2016

Pajtimi Kombëtar

Ende nuk kanë pushuar debatet dhe komentet në lidhje me deklaratat e vizitës së fundit të Kryeministrit të Shqipërisë, Z. Edi Rama në Serbi – debate këto shpesh të ashpëra,...

/ October 27, 2016

E Drejta Historike e Luginës për Liri!

Lugina e Preshevës, si nocion gjeografik dhe politik që përfshinë komunat Shqipëtare, ende të mbetura nën okupimin e Serbisë, kanë të drejtën historike, gjeografike, etnike-kombëtare, juridike, politike, ekonomike etj, që...

/ October 21, 2016