Nadia, një tigër në kopshtin zoologjik Bronx në New York, është bërë e para e këtij lloji që provoi pozitivisht për koronavirusin.

Tigri 4 vjeçar nga Malajzia testoi pozitiv pasi zhvilloi një kollë të thatë dhe pritet të shërohet, tha një punonjës i kopshtit zoologjik në një njoftim për mediat.

Mostrat nga Nadia u morën dhe u testuan pasi tigri – dhe pesë tigër dhe luanë të tjerë në kopshtin zoologjik – filluan të shfaqnin simptoma të sëmundjes së frymëmarrjes, sipas Departamentit të Bujqësisë të Shteteve të Bashkuara (USDA). Asnjë kafshë tjetër në kopshtin zoologjik nuk po shfaq simptoma.

“Megjithëse ata kanë përjetuar një ulje të oreksit, macet në kopshtin zoologjik Bronx po përmirësohen nën kujdesin veterinar dhe janë të aktiv, vigjilent dhe bashkëveprues me rojtarët e tyre,” tha kopshti zoologjik.

“Nuk dihet se si do të zhvillohet kjo sëmundje te macet e mëdha pasi specie të ndryshme mund të reagojnë ndryshe ndaj infeksioneve të reja, por ne do të vazhdojmë t’i monitorojmë ato nga afër dhe të parashikojmë rikuperime të plota”.

Testimi Covid-19 që u morr nga Nadia u krye në një laborator të shkollës veterinare dhe nuk është i njëjti test i përdorur për njerëzit, postoi në Facebook Dr. Cal Calle, shefi veterinar i kopshtit zoologjik.

Kafshët u infektuan nga një punonjës i kopshtit zoologjik, i cili ishte “i infektuar asimptomatikisht nga virusi” ndërsa kujdesej për to, sipas kopshtit zoologjik. Kopshti Zoologjik i Bronx është mbyllur për publikun që nga 16 mars.

Çdokush i sëmurë me koronavirus këshillohet të minimizojë kontaktin me kafshët, përfshirë kafshët shtëpiake, derisa të dihen më shumë informacione rreth virusit, tha USDA.