Nga sot tamponi për Covid-19 mund të kryhet edhe në Laboratorin Intermedica, mjeku Vasil Llajo jep detajet e rëndësishme: Përgjigjja brenda 24 orëve, ja sa kushton

10 GUSHT 2020

Ditën e sotme Laboratori Intermedica ka marrë autorizimin e njohjes nga Ministria e Shëndetsëisë si laborator jopublik për kryerjen e testimit molekular me RT- PCR ( tamponi) për SARS – CoV-2 për nevoja administrative.

Njoftimi:

LABORATORI INTERMEDICA NJIHET NGA MINISTRIA E SHENDETESISE SI LABORATOR JOPUBLIK PER KRYERJEN E TESTIT RT-PCR ( TAMPON) PER SARS-CoV-2.

Laboratori Intermedica mori sot nga Ministria e Shendetesise autorizimin e njohjes si laborator jopublik per kryerjen e testimit molekular me RT- PCR ( tamponi) per SARS – CoV-2 per nevoja administrative.

Kitet qe do te perdoren per kete testim jane te kompanise Gjermane Euroimmun , te cilat kane si certificate Europiane CE , ashtu dhe certifikate amerikane FDA.

Me kete njohje kompletohet gama e testimeve per koronavirusin SARS-CoV-2 si me tamponin, i cili analizon prezencen aktuale ose jo te virusit , si  dhe me serologjine ( antitrupat IgG) per te analizuar pergjigjen imune te organizmit ,nqs eshte prekur ose jo nga virusi.

Analizimi serologjik kryhet prane cdo filiali te laboratorit , kurse testi RT-PCR ( tamponi) do te kryhet vetem prane aneksit te laboratorit qendror prane Hypotekes, rruga Jordan Misja,i cili eshte pregatitur enkas per kete testim,sipas udhezimeve te Ministrise se Shendetesise dhe Institutit te Shendetit Publik.

Cmimi i testit RT-PCR ( tamponi) eshte 12.000 lek. Pergjigja btrenda 24 oreve.

Cmimi i serologjise eshte 4.000 lek.

Pergjigja brenda 24 oreve.

Orari i punes i laboratorit eshte cdo dite 07.00 -20.00 dhe te shtunen 07.00-17.00’

Jeni te mirepritur.

Per cdo informacion , lutem kontaktoni ne numrin 042 200 600

Per Laboratorin Intermedica

Administratori

Dr.Vasil LLajo.

Nga Gazeta Sot.