-I KENOJM TE BUKRIT VEN
I KENOJM TIRONES TON
RAHMET SHPIRTI MUHARREM
PER KTO KONGE QE NA KE LON.

Muharrem Gurra lindi me 10 Dhjetor 1915 ne Tirone, ne nje familje te mesme qytetare me tradita muzikore. Mesimet e para ne muzike i mori prane Bandes Mbreterore ne vitet 1934-1938 nga muzikante cekosllovake. Fillimet e para ne krijimin e kengeve popullore datojne ne vitet 1938-1945. Periudha e dyte eshte ne vitet 1945-1960, ku kompozitori ka edhe numrin me te madh te krijimtarise se tij.

Periudha e trete eshte ajo e viteve 1960-1970, ku krijimet perqendrohen kryesisht ne kenget per femije si dhe tematikes se orientuar te asaj kohe. Interpretuesit e kengeve te kompozitorit Muharrem Gurra kane qene kengetarja e mirnjohur Fitnete Rexha, Agim Hoxha, Safete Toska, Xhevit Xhepa, Ismail Tershana, Zija Doraci dhe me vone Zeliha Sina, Ibrahim Tukici, Merita Halili, Kasem Hallulli, Shpresa Berisha, Pajtim Struga e shume e shume kengetare te tjere.

Nga: TIRANA-