Llesh Prekushi. Eshte nje nga kengetaret me te shquar te Ciklit te Kresnikeve. Me prejardhje nga Shkreli, ka banuar ne fshatin Mali i Shengjinit, Lezhe. Lleshi ishte mjeshter i interpertimit tradicional me lahute, kengetar i Ciklit te Kreshnikeve dhe mbante mend me dhjetra kenge nga ky Cikel Eshte pjesmarres i disa Festivaleve Folklorik Kombetare te para viteve’90.

Ne Kuvendin Nderkombetar per Epiken Shqiptare te organizuar nga Akademia e Shkencave ne vitin 1983, ka qene bashkedrejtues i nje prej seancave te ketij aktiviteti shkencor nderkombetar.
Foton qe publikojme  eshte e fund qershorit 1990, ne shtepine e tij, ne fshatin Mali i Shengjinit.

Llesh Prekushi dhe Jaho Brahaj,