Agron Polovina çel ekspozitën në Fier. 26 tablo nga qytetet shqiptare

Agron Polovina çel ekspozitën në Fier. 26 tablo nga qytetet shqiptare Piktori Agron Polovina çel ekspozitë personale në qytetin e Fierit. Artisti sjell nëpërmjet tablove të tij, 26 tablo të cilat kanë në qendër peizazhe të ndryshme. Nuk mungon as qyteti i një mijë e një dritareve, Berati . Ekspozita e piktorit Agron Polovina është […]

Kurt Farka on May 19, 2019

Bishtat e karrotave janë çudibërëse! Shihni çfarë mund të kuroni me to. –

Bishtat e karrotave janë çudibërëse! Shihni çfarë mund të kuroni me to. – Keni dëgjuar për barishtet e karrotave? Janë ato bishtat e gjatë që formojnë një mburojë të gjelbër mbi karrotë. Shumë prej konsumatorëve preferojnë t’i shkulin ato, me shpresën që karrota do të peshojë më pak. Por arsyeja është e gabuar. Barishtet duhen […]

Kurt Farka on May 19, 2019

Lida Miraj, arkitektja që zbuloi pasionin për arkeologjinë. –

Lida Miraj, arkitektja që zbuloi pasionin për arkeologjinë. – Prof. Dr. Lida Miraj, pedagoge në Universitetin Europian të Tiranës, rrëfen mbi karrierën e saj të pasur, ku spikat ndërthurja e arkeologjisë dhe arkitekturës, si dhe mësimdhënia në karrierën akademike. “Ishte babai im, Fabian Miraj, ai që më ushqeu dashurinë për arkeologjinë. Në fillim nuk është […]

Kurt Farka on May 19, 2019
Featured Agron Polovina çel ekspozitën në Fier. 26 tablo nga qytetet shqiptare

Skenderbeu ne nje pikture 200 vjecare

Nga Dorian Koci Tablo e piktorit Gjergj Trifoni nga Berati, ku pasqyron Skënderbeun me sfond lagjen Mangalem në Berat. Piktura është punuar në bojra vaji dhe ka përmasat 55×38 cm....

/ January 15, 2018

Nga: Dorian Koci Kjo është një tablo e piktorit Gjergj Trifoni nga Berati, që pasqyron Skënderbeun me sfond lagjen Mangalem në Berat. Piktura është punuar në bojra vaji dhe ka...

/ January 15, 2018

Ibrahim Madh – muzikanti i shquar

Ibrahim Madhi lindi më 25 nentortë vitit 1945. Është një ndër figurat më të rëndësishme të muzikës dhe artit të interpretimit Shqiptar. I njohur për formimin dhe muzikalitetin e tij...

/ January 15, 2018

Theofan Popa- Rreth veprës së Onufrit

Nga: Theofan Popa Veprimtaria artistike e Onufrit është drejtuar në pikturë murale (monumentale) dhe në pikturë me kavalet (ikona). Ky aktivitet është përjetësuar në faqet e mureve dhe në ikonat...

/ January 15, 2018