Bishtat e karrotave janë çudibërëse! Shihni çfarë mund të kuroni me to. –

Bishtat e karrotave janë çudibërëse! Shihni çfarë mund të kuroni me to. – Keni dëgjuar për barishtet e karrotave? Janë ato bishtat e gjatë që formojnë një mburojë të gjelbër mbi karrotë. Shumë prej konsumatorëve preferojnë t’i shkulin ato, me shpresën që karrota do të peshojë më pak. Por arsyeja është e gabuar. Barishtet duhen […]

Kurt Farka on May 19, 2019

Lida Miraj, arkitektja që zbuloi pasionin për arkeologjinë. –

Lida Miraj, arkitektja që zbuloi pasionin për arkeologjinë. – Prof. Dr. Lida Miraj, pedagoge në Universitetin Europian të Tiranës, rrëfen mbi karrierën e saj të pasur, ku spikat ndërthurja e arkeologjisë dhe arkitekturës, si dhe mësimdhënia në karrierën akademike. “Ishte babai im, Fabian Miraj, ai që më ushqeu dashurinë për arkeologjinë. Në fillim nuk është […]

Kurt Farka on May 19, 2019

Nje vit me pare – Falemindert Ambrozia Meta.

Rron or rron e nuk vdes Shqiptarija-thoshte dikur Noli. Po e shkruaj kete per gjithe pesimistet (nder ta edhe une) te kemi besim tek brezi i ri. Rinia po mbron dinjitetin tone njerzor dhe kombetar, me dijeni dhe guxim. Falemindert Ambrozia Meta. Kemi Shprese. Shikojme shpresen e nje brezi tek Ju. Nderime..

Kurt Farka on May 19, 2019

 Lidhjet: – Dalmacia me Shkodrën?

 Lidhjet: – Dalmacia me Shkodrën? Dalmacia (Dalmatia), në histori përmendet fillimisht si krahinë (më pas provincë) brenda trojeve të banuara nga fisi i dalmatëve. Kjo krahinë u zgjerua shumë nga luftërat e shekullit II-I para erës së re. Pas një kryengritje të ndodhur në vitet 6-9 (pas K.) dalmatët u shtrinë në Veri deri te […]

Kurt Farka on May 19, 2019
Featured Bishtat e karrotave janë çudibërëse! Shihni çfarë mund të kuroni me to. –