Warning: preg_replace(): Unknown modifier '{' in /home/shqiperia/application/views/helpers/Fetchterms.php on line 13

Notice: compact(): Undefined variable: extras in /home/shqiperia/library/Zend/View/Helper/HeadLink.php on line 381

Nuk eshte "karikature", nuk eshte "zhele". Eshte ikona e simboli yne!

Shkruar nga: Gëzim Mekuli  
Botuar më: 10 vite më parë

Gëzim Mekuli
Nuk eshte "karikature", nuk eshte "zhele". Eshte ikona e simboli yne!

Nuk është "karikaturë" ikona e simboli, ku shënohet e theksohet vendi se ku jetojnë shqiptarët; Nuk është "zhele" theksimi i qartë, e me ngjyrë të kuqe-gjak, vendi ku i kemi varret e gjyshërve tanë, Nuk është" vizatim" dëshira për të treguar e për të klithur para botës, se ne jemi këtu, ne ishim këtu, ne Shqiptarët!
Harta e vërtëtë politike e etnike, e 14 tetorit po shndërrohet çdo ditë në legjendën e ngritjes së flamurit të Shqipërisë Etnike në zemër të Serbisë.

Harta me dy arkitektë të Shqipërisë Etnike tregoj se, ne Shqiptarët, nuk pajtohemi me coptimin e tokave shqiptare, që u kryen e u vulosen pa pëlqimin tonë në Kongresin e Londrës.
Mendimlargëti Ismail Qemaili shpalli pavarësinë e tokave shqiptare, pra të të gjitha trojeve ku gjindeshin shqiptarët Autokton; Është tjetra ajo që ndohi me ne; na vodhën, na rrëmbyen, na dëbuan e na pla
çkitën: tokat, shtëpitë e identiettin. Na vranë...!
Prandaj, jo rastësisht, kjo Hartë preku tërë faktorin Shqiptarë, emocionalizoj dhe «cojë përpjetë» edhe eshtrat e Mihail Gramenos, Cerqiz e Bajo Topullit, Ismail Qemailit, Isa Boletinit, Hajro Ulqinakut, Bajram Currit, Adem Jasharit e Esat Mekulit.
Shqiptarët, kudo që janë, jasht e brenda shtetit, asdhenjëherë nuk do të pajtohen me këtë coptim e tjetërsim. Ne do të vazhdojmë rrugën, gjithsesi demokratike, por të pandalshme, që do të na
çon tek ribashkimi i Kombit. E në këtë vend, pra në këtë Shqipëri Etnike e demokratike, do të këtë vend edhe për pakicat tjera kombëtare, mu siq është Norvegjia, Gjermani, Franca, Italia apo Anglia.

Shqipëria Etnike, tanimë, është në zemrat dhe mendjen edhe të gjeneratës së UNMIK-ut. E, kjo është fitore! Ky është ngadhnjim absolut!

Fqinjë bëhuni gati të na lëshoni shtëpitë dhe tokat tona. Ne do të jemi kudo, në Bruksel e Washingoton. Në Stadium e në Shkollë, Në Histori e në Shoqëri.

Ta dini fqinjë, Ne Nuk Do Të Ndalemi!

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama