Blogosfera

Blogosfera

Shkrime nga Blogosfera Shqiptare

 • Mediat si porte nderkulturore

  Gazetat e huaja në Italia, Shqipëria mes së kaluarës e të ardhmes, sfidat e reja të gazetarisë e roli i saj në  formimin e opinionit publik,  e ritme rock që mbyllin ditën. Këto janë disa nga temat e takimit e datës 12 qershor në Modena i cili sheh pjesëmarrjen e rreth 25 shoqatave shqiptare aktive [...]

 • Qendro ne hapat konkurences me Google Chrome

  Nëse hapni një biznes është e natyrshme që të tregoheni të kujdesshëm mbi konkurencën tuaj! Të shikoni se çfarë po bëjnë ata dhe të merrni hapat e duhur për të mos lejuar që ata të marrin copëza nga pjesa e tregut tuaj! E njëjta situatë është edhe me faqet dhe bizneset online, i njëjti princip [...]Qendro ne hapat konkurences me Google Chrome shkruar tek: eklipsi.com

 • Tregetim domainesh .al

  13 vite më parë
  Tregetim domainesh .al

  Domain Trade @ Host.al Me uljen drastike te domaineve .al ka goxha interes dhe rritje te perceptimit mbi tregetimin e ketij domaini. Vetem ne 10 ditet e fundit tek Host.al kemi procesuar rreth 500 porosi per support ne regjistrim te domaineve .al. Eshte e qarte qe shumica e ketyre domaineve nuk po regjistrohet me qellime perdorimi personal, por per ti tregetuar dhe per te nxjerr nje fitim nga Pro

 • Komentet dhe Anonimiteti!?

  13 vite më parë
  Komentet dhe Anonimiteti!?

  Dy lajme interesante ditët e fundit më tërhoqen vëmëndjen! Në të parin mësojmë se në Brazil një gjykatë ka dënuar Google të paguajë një dëmshpërblim prej 8.500 $ për disa komente që janë shkruar nga një përdorues i Rrjetit social Orkut (Pronësi e Google), duke ofenduar dhe akuzuar një prift vendas për pedofili (tema në [...]Komentet dhe Anonimiteti!? shkruar tek: eklipsi

 • Latent Semantic Indexing (LSI), efekti në renditjen e webfaqes

  Latent Semantic Indexing (LSI)(nuk po gjej ndonjë përkthim adekuat në shqip) është një teknikë që përdoret nga të gjitha makinat e mëdha të kërkimit në ditët e sotme. A po llogaritet kjo edhe për websajtin tuaj? Si ndikon LSI në renditje? Së pari, çfarë është LSI..

 • Iku dhe 1 prilli

  13 vite më parë
  Iku dhe 1 prilli

  Iku edhe 1 prilli 2010, po ora ka kaluar 00:00 dhe @mbreti3gut në twitter na kujton që nuk duhet të gënjejmë më! – Ah sikur të mos gënjente më njeri… Dje ishte një ditë interesante 1 prilli, si çdo vit komuniteti online filloi të gumëzhinte nga shakatë dhe gënjeshtrat të cilat karakterizojnë këtë ditë! Disa nga [...]

 • Rrezikshmeria e presioneve per censure ndaj Shqiperia.com

  Sot mesuam se listes se gjate te mediave shqiptare qe pesojne çdo dite presione te ndryshme i eshte eshte shtuar edhe Shqiperia.com, nje prej faqeve shqiptare me te vizituara. Siç shkruante ne @armandBrahaj ne Twitter, presionin per censure tek lajme.shqiperia.com e marrim nga kronika e zeze ku dalin emra qe padashje kapen me droge, prostitucion etj. Po [...]

 • Propabiliteti i klikimit të linkut tek Shqiptarët

  Kur e keni parë titullin, besoj se keni mbetur disi të çuditur, nga fakti se nuk keni hasur në një temë të tillë në ndonjë faqe/blog Shqiptar. Staffi i eShqipëria.com ka bërë një studim 4-muajsh me disa webfaqe(të cilat preferojmë të mos i publikojmë), dhe në bashkëpunim me disa webmaster(të cilët na kanë ndihmuar duke na [...]

 • Vdekja e pa-paralajmeruar e rrjeteve sociale

  Braktisja e Rrjeteve Shoqerore Duket pak si e cuditshme te flasesh per vdekjen e rrjeteve shoqerore apo jo!? E megjithate ne internet vihet re kohet e fundit nje rritje e kerkeses per te zhdukur cdo gjurme personale te shume-kujt nga Facebook, MySpace dhe rrjete te ngjashme. Deshira per te ri-fituar ate pjese te jetes reale qe ishte humbur ne komentet pafund te rrjeteve shoqerore po gezon nje mome

 • Historia e internetit 1969-1979

  Ky artikull ju drejtohet personave të cilët kanë kaluar një kohë të konsiderueshme në internet. Me gjithë kohën që mund të keni kaluar sidoqoftë janë të paktë personat të cilët janë në dijeni se si filloi gjithcka! Në këtë artikull do lexoni një përmbledhje të vogël të datave më të rëndësishme, njerëzve, projekteve, adresave, dhe informacione [...]

 • Siguria kunder Privatesise apo Liria kunder Kontrollit?

  Administratori i deleguar i Google Eric Shmidt në dhjetor foli për privatësinë Ai tha që: Nëse bëni diçka që nuk dëshironi që të tjerët ta dinë, ndoshta pikë së pari ju nuk duhet ta bëni atë. Nëse me të vërtetë ju duhet një privatësi e tillë, e vërteta është se motorrët e kërkimit – duke përfshirë [...]

 • Gazetare qe bejne pallate dhe ndertues qe bejne gazeta

  Nuk e di nese e vute re dje ne Tv, por edhe Zeri i Amerikes ka zbuluar kohet e fundit se liria dhe pavarasia e medias ne Shqiperi po kercenohet nga politizimi i saj. Disi me vonese, do te thoja, pasi problemet qe hasin aktualisht gazetaret shqiptare jane te njejtat qe kane shoqeruar te gjithe [...]

 • A kemi nevojë për më shumë faqe informative?!

  Me kujtohet shumë mirë kur vetëm 3-4 vite më parë mund të numëroje në gishta faqet informative shqiptare, ndërsa sot numri i faqeve shqiptare më lajme dhe thashetheme vërtetë ka arritur një shifër rekord. Vite me parë, e dije kush ishte autori i lajmit, cila faqe ofronte lajme origjinale, dhe cila i ofronte ato më shpejt; [...]

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama