Besnik Velaj: Testamenti shpirtëror i poetit atdhetar Lefter Çipa

Besnik Velaj: Testamenti shpirtëror i poetit atdhetar Lefter Çipa Nga Gazeta Telegraf Polifonia nuk martohet, s’pranon burrë, do të vdesë e virgjër, ka ligjin e Perëndeshës Testamenti i shpirtëror i poetit-atdhetar Lefter Çipa!!! Nga: BESNIK VELAJ Në bllokun tim të shënimeve kam të shënuar,gdhendur në kujtesën atdhetare një bisedë të bërë nga Laureta Petoshati me […]

Kurt Farka on February 26, 2020

Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës, në muajin shtator

Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës, në muajin shtator 25 SHKURT 2020 Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës, manifestimi më i rëndësishëm i trashëgimisë sonë shpirtërore, do të zhvillohet në muajin shtator 2020, në kalanë e Gjirokastrës. Ministria e Kulturës njofton se pas tërmetit të 26 nëntorit 2019 vendi u përball me një situatë të jashtëzakonshme, ku […]

Kurt Farka on February 25, 2020

Dosja e Eposit të Kreshnikëve e humb shansin për t‘u anëtarësuar në  UNESCO  edhe për këtë vit,

Dosja e Eposit të Kreshnikëve e humb shansin për t‘u anëtarësuar në  UNESCO  edhe për këtë vit  (2020), 24/02/2020 Dosja e Eposit të Kreshnikëve e humb shansin për t‘u anëtarësuar në  UNESCO  edhe për këtë vit, pasi kanë mbetur vetem pak ditë nga skadimi i afatit dhe dosja e cila duhet të ishtë dorëzuar nga […]

Kurt Farka on February 25, 2020
Featured Skena e ringjalljes së Krishtit me autor Johan Çetiri.

Piktorja Shpresa Beqiri. –

Shpresa Beqiri lindi në Kavajë më 1950. Në vitet 1965–69 kryen studimet e mesme për pikturë në Liceun Artistik “Jordan Misja” Tiranë. Pas studimeve , për 23 vjet me radhë...

/ January 28, 2018