Çeshtja Cami dhe Koliqi nen vezhgim …

Çeshtja Cami dhe Koliqi nen vezhgim …  7 korrik 2020 Nga Visar Zhiti Në librin në fjalë, flas paksa edhe për bashkëpunimin e shkrimtarëve me policinë sekrete dhe me Sigurimin e Shtetit; por u ula ta përditësoj këtë kartelë, sipas të dhënave që na u ofruan dje, me gjykimin tim, sipas përvojës nga vij, nga […]

Kurt Farka on July 7, 2020

1000 VJET SHKRIM SHQIP PARA BUZUKUT. Mbishkrimi Ndodhet në Muzeun Arkeologjik Tiranë

1000 VJET SHKRIM SHQIP PARA BUZUKUT. Mbishkrimi Ndodhet në Muzeun Arkeologjik Tiranë  Nga: Muharrem Abazaj Gjuha shqipe dokumentohet e shkruar në mbishkrime të lashta.të cilat shkojnë shumë shekuj përtej shek XVI, kur është shkruar Meshari i Buzukut. Duke u përjekur për shumë vite me radhë kam mundur të deshifroj disa nga këto mbishkrime dhe i kam […]

Kurt Farka on July 6, 2020

“Dora Maar” e dashura dhe muza e Pikasos

“Dora Maar” e dashura dhe muza e Pikasos  “Portreti i Dora Maar”, pikturë e vitit 1938, e njohur edhe si “Busti i gruas (Dora Maar)” përfaqëson një nga të dashurat dhe muzat e piktorit të famshëm spanjoll. Dora Maar, ndryshe njihet edhe si muza e Pablo Picassos. Piktori për shumicën e pikturave, ishte i inspiruar […]

Kurt Farka on July 6, 2020
Featured Çeshtja Cami dhe Koliqi nen vezhgim …