Koha e zahireve në Korçë. – Vazhdon tradita e amvisave që bëhen bashkë për t’u përgatitur për dimrin

22 Korrik 2024 Ditët e nxehta për Amvisat korçare janë të mbushura me angazhim pasi ato i shfrytëzojnë për të përgatitur zahiretë e dimrit. Çdo verë në lagjet e qytetit amvisat bashkohen në grupe dhe përgatisin petkat një prej gatimeve më të njohura të zonës. Ashtu si dikur zonjat kanë ruajtur traditën e organizimit së […]

Kurt Farka on July 22, 2024

UNESCO: – Parku i Butrintit mund të mos jetë pjesë e listës së Trashëgimive Kulturore në rrezik

21 Korrik 2024 UNESCO nuk pritet ta listojë këtë vit Butrintin në Trashëgiminë Kulturore në Rrezik, por u kërkon autoriteteve shqiptare të shmangin me çdo kusht menaxhimin e fragmentuar dhe të sqarojnë me urgjencë kufijtë e pronës. Projektvendimi që do të shqyrtohet në asamblenë e UNESCO-s që mbahet në Indi u kërkon autoriteteve shqiptare të […]

Kurt Farka on July 20, 2024
Featured Koha e zahireve në Korçë. – Vazhdon tradita e amvisave që bëhen bashkë për t’u përgatitur për dimrin