Sa banorë jetojnë në një kilometër katror? – Shqipëria, rekord në rajon! Ja qyteti me dendësinë më të madhe të popullsisë

16 Maji 2024 Në kryeqytetin shqiptar, në një kilometër katror jetojnë 562 persona. Në Tiranë, dendësia e popullsisë për kilometër është më se pesë herë më e lartë sesa mesatarja e vendit. Pas Tiranës, vjen Shkodra, me 251 banorë për kilometër katror. Më pak banorë ka Gjirokastra, me vetëm 21. Në krahasim me vendet e […]

Kurt Farka on May 16, 2024

Mediat britanike: – Piramida e Tiranës, një ish-monument dhe muze i brutalizmit dedikuar Enver Hoxhës

15 Maji 2024 E përditshmja britanike Wanderlust i ka dedikuar një shkrim të zgjeruar Shqipërisë duke u ndaluar siç shprehet autorja e shkrimit Jessica Reid në qoshet e fshehta mes komuniteteve lokale që ruajnë dhe trashëgojnë larminë e traditave, shijeve, festave, diversitetit kulturor dhe një mënyrë të jetuari plot gjallëri e harmoni. Shkrimi nis me […]

Kurt Farka on May 15, 2024
Featured Koço Qëndro feston 97 vjetorin, aktori më i vjetër në Shqipëri

Skenderbeu ne nje pikture 200 vjecare

Nga Dorian Koci Tablo e piktorit Gjergj Trifoni nga Berati, ku pasqyron Skënderbeun me sfond lagjen Mangalem në Berat. Piktura është punuar në bojra vaji dhe ka përmasat 55×38 cm....

/ January 15, 2018