100 profesorë ndërkombëtare kundër mbylljes së Akademisë Albanologjike

6 Qershor 2023 Pas miratimit të VKM-së së shkrirjes së Akademisë së Studimeve Albanologjike, një grup prej 100 studiuesish, studentësh, profesorësh dhe artistësh nga institucionet dhe organizatat më prestigjioze brenda dhe jashtë Shqipërisë, të cilët kanë ndjekur me shqetësim të madh ngjarjen, kanë ndërmarrë nismën e Letrës së Hapur për të shprehur publikisht kundërshtinë dhe […]

Kurt Farka on June 6, 2023

Policia italiane zbulon mbi 3 mijë e 500 artefakte në treg ilegal

5 Qershor 2023 (Art News) Policia italiane ka gjetur më shumë se 3 mijë e 500 artefakte si rezultat i një operacioni afatgjatë që përfshin qindra oficerë. Operacioni rezultoi në arrestimin e 21 të dyshuarve. Njoftimi u bë në një konferencë shtypi në Puglia. Departamenti i policisë për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore bashkë me karabinierët […]

Kurt Farka on June 5, 2023

“KLSH zbuloi se 770 milionë euro janë vjedhur nga buxheti i shtetit”- Deputeti: – Organet e hetimit nuk duhet t’i ‘zinte gjumi’.

31 Maji 2023 Deputeti, Dashnor Sula, ka cituar KLSH-në që sipas tij ka zbuluar se nga buxheti i shtetit janë vjedhur 770 milionë euro brenda një viti. Përmes një reagimi në rrjetet sociale, kjo është një vjedhje e madhe dhe institucionet e drejtësisë nuk duhet “t’i zinte gjumi” deri në gjetjen e autorëve. Sula përmendi […]

Kurt Farka on May 31, 2023
Featured 100 profesorë ndërkombëtare kundër mbylljes së Akademisë Albanologjike