Japonia merr vendimin, ja sa do i paguaj familjet, nëse i afërmi i tyre vdes nga vaksina kundër COVID

24 SHKURT 2021

Autoritetet japoneze do t’i paguajnë një familje shumën prej 44.2 milion jen, nëse ata humbin një familjarë të pas marrjes së vaksinës kundër Covid-19.

Shifra, e cila është e barabartë me rreth 295,350 £, është tarifa më e lartë e njëhershme që mund të paguhet nga qeveria Japoneze në rastin e një reagimi negativ ndaj vaksinës së Coronavirus.

Familjet mund të marrin gjithashtu një pagesë prej 33,700 £ vjetore nëse dikush vuan një paaftësi afatgjatë që kërkon kujdes si rezultat i marrjes së vaksinës.

Shifrat u konfirmuan nga Ministri Japonez i Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies Norihisa Tamura, i cili shpjegoi politikën e kompensimit për Komitetin e Buxhetit të Dhomës së Përfaqësuesve.

Vendi ka filluar sëfundmi me fushatën e vaksinimit, por ngurrimi për ta marrë atë është e madhe në kulturën japoneze.

Gazeta Shqip