Korça në një trekëndësh historiko-kulturor.

Korça në një trekëndësh historiko-kulturor. Korça ka qenë gjithmonë dalluar për kulturën, traditën, historinë dhe qytetarinë e një qyteti gjithnjë e më shumë me standard europiane. E gjithë historia dhe atraksioni i Korçës është brenda një trekëndëshi sitesh që frekuentohet çdo ditë nga qindra turistë. I pari në listë renditet Parku “Rinia”. I krijuar 60 […]

Kurt Farka on February 22, 2020

Fshatra te Shqiperise: – Rehova, që dëshmon qytetërimin e veçantë në Kolonjë.

Fshatra te Shqiperise: – Rehova, që dëshmon qytetërimin e veçantë në Kolonjë. Rehova është fshat që dëshmon qytetërim të veçantë jo vetëm në zonën e Kolonjës por edhe në Shqipëri. Konsiderohet si një perlë nga historiku, arkitektura e veçantë, natyra e mrekullueshme, qetësia, ushqimet bio dhe ajri i pastër. Të gjitha këto e mikpritja e […]

Kurt Farka on February 21, 2020

Kalaja e Tepelenës – Tjetër Zbulim i Ri në Rezidencën e Ali Pashës

Kalaja e Tepelenës – Tjetër Zbulim i Ri në Rezidencën e Ali Pashës Një tjetër zonë e Shqipërisë pret vendimin e Këshillit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore Materiale lidhur me zbulimin më të fundit arkeologjik. Bëhet fjalë për një zbulim në qyetin e Tepelenës ku aktualisht po zhvillohen inspektimet për të vënë në jetë projektin “Rikonstruksioni i […]

Kurt Farka on February 21, 2020

Miratohet projekti për restaurimin e Kalasë së Prezës, u dëmtua nga tërmeti

Miratohet projekti për restaurimin e Kalasë së Prezës, u dëmtua nga tërmeti 18/02/2020 Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Materiale ka miratuar projektin e restaurimit të Kalasë së Prezës në kushte të emergjencës, pas tërmetit të 26 nëntorit. Projekti i hartuar nga Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore parashikon ndërhyrje konservuese dhe restauruese në elementët konstruktivë të […]

Kurt Farka on February 21, 2020
Featured Korça në një trekëndësh historiko-kulturor.