Shqiperia.Com Portali me i madh Shqiptar
Email Falas @shqiperia.com
Miqte, krijoni komunitetin e miqve tuaj
Chat #shqiperia, vajza djem shqipetare
Dyqani Virtual Shqiptar
Lojra ne Internet
Albania
Hapesira
Artikull Lajm
 Fotografi Arkeologjike
Finiqi
Kerkimet ne Finiqi
Projekti Italian
Te dhena te vjetra
Muret
Teatri dhe Banjat
Nekropolis
Periudha Bizantine
Territori
Butrinti
Manastiri i Ardenicës
Minerva Butrintit
Një Athina e famshme
 


Shtepite e Finiqit

Pjeset e uleta jugore te kodres jane me pak te rrepirta dhe shpesh te tarracuara. Phoinike Hellenistic housesShpesh, rregullsia e ketyre vendeve te sheshta duket perfekte, me mire se ndertesat e tokes, per hir te strukturave te groposura. Nje nga keto raste eshte sektori i kodres ne perendim te teatrit. Ne kete zone Luixhi Ugolini kishte identifikuar me kohe mure te ndryshme te tarracuara, te nderprera nga nje numer shkallesh te lejojne hyrjen ne nivele te ndryshma. Germimet shqiptare dhe perfundimisht rinisja e punimeve kohet e fundit nga misioni italian kane lejuar konfirmimin e ekzistences se nje sektori te madh te qytetit qe ka kryesisht shtepi private. Keto shtepi kane shfrytezuar formen e organizimit te kodres; koha me e rendesishme e zhvillimit te tyre ishte gjate epokes Heleno-Romake.
Phoinke TerracesMes tyre ndodhet kompleksi i "shtepise se dy kolonadave" me nje sere dhomash te organizuara ne dy kolonada te komunikueshme, njera me e madhe e tjetra me e vogel. Hyrja kryesore per ne shtepi ishte nje shkalline qe e lidhte ate me rrugen. Nje sere dhomash ndodheshin ne nje nivel qe permbanin nje toke te punueshme e perdorur per ushqimet. Germimi i kesaj zone eshte nje nder prioritetet e misionit italian.

 

 

 

ShqiperiaCom Toolbar Install

  Faqe në rrjetin tonë: Krijo miqesi, vajza dhe djem shqiptare Lajme, Shtypi i Dites, Gazeta Komuniteti me i lire shqiptar ne internet Sporti Shqiptar, Kategoria Superiore dhe Kategoria e Pare Chat Shqiptar
ShqiperiaCom Sh.p.k
Copyright © 2008 ShqiperiaCom. Të gjitha te drejtat e rezervuara.
Kompania | Konfidenca | Vende Pune | Reklamo tek ne | Adresa