Shqiperia.Com Portali me i madh Shqiptar
Email Falas @shqiperia.com
Miqte, krijoni komunitetin e miqve tuaj
Chat #shqiperia, vajza djem shqipetare
Dyqani Virtual Shqiptar
Lojra ne Internet
Albania
Hapesira
Artikull Lajm
 Fotografi Arkeologjike
Finiqi
Kerkimet ne Finiqi
Projekti Italian
Te dhena te vjetra
Muret
Teatri dhe Banjat
Nekropolis
Periudha Bizantine
Territori
Butrinti
Manastiri i Ardenicës
Minerva Butrintit
Një Athina e famshme
 


Bizantimi dhe Qyteti Mesjetar


E gjithe siperfaqja e akropolis dhe gropave ne pjesen jugore dhe lindore jane te mbuluara me ndertesa qe i perkasin periudhes se gjate pas renies se Perandorise Romake deri ne pushtimine turqve qe ndodhi rreth Fantastic Animal in the church of Mesopotamgjysmes se shekullit 15. Ugolini raportoi strukturat megjithese ato nuk ishin qellimi i kerkimeve te tij; ai propozoi nje ndarje te pergjithshme ne fazat "Justiniane" dhe "pas bizantine" duke u bazuar tek stili i ndertimit te ndertesave. Ai i atribuoi kishen e ndertuar ne qender te akropolit antik te kesaj periudhe, periudhes kristiane, te ashtuquajtur thesauros, gjate se ciles ajo u transformua ne nje qender pagezimi. Rreth kishes kishte disa varre te thjeshte te perqendruar rreth kishes dhe ne pjesen e ulet te qytetit. Asgje me precize nuk mund te thuhet, megjithese observimii percipte i Ugolinit deshmoi per nje shtresim fazash dhe nje kronologji komplekse.
Situata ne hulumtimet e fundit eshte teresisht e ndryshme ne fakt: te gjitha ndertesat Bizantine te raportuara nga Ugolini jane akoma te percaktueshme dhe ne disa raste jane me te lidhura dhe me te shtrira. Shume jane shtepi te thjeshta: struktura nje-dhomeshe me siperfaqe te vogla te ndertuara duke u bazuar ne tekniken qe Ugolini e perkufizoi "bizantini i mevonenshem". Aspekti i dyte i ri, ishte studimi i nje kishe te vogel kristiane, e ndertuar me materiale te riciklueshme antike dhe nje varreze afer saj.

 

 

ShqiperiaCom Toolbar Install

  Faqe në rrjetin tonë: Krijo miqesi, vajza dhe djem shqiptare Lajme, Shtypi i Dites, Gazeta Komuniteti me i lire shqiptar ne internet Sporti Shqiptar, Kategoria Superiore dhe Kategoria e Pare Chat Shqiptar
ShqiperiaCom Sh.p.k
Copyright © 2008 ShqiperiaCom. Të gjitha te drejtat e rezervuara.
Kompania | Konfidenca | Vende Pune | Reklamo tek ne | Adresa