Presidentja e përkohshme e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, i bëri thirrje Parlamentit Shqiptare që t’i bashkohet Kosovës në miratimin e një rezolute që dënon gjenocidin Serb.

“Dialogu me Serbinë mbetet i pa mbyllur dhe ne jemi të gatshëm të dialogojmë vetëm për njohjen reciproke, duke respektuar integritetin territorial dhe sovranitetin e vendit dhe duke njohur dhe pranuar paprekshmërinë e territorit tonë, rregullimin kushtetues dhe nivelin e organizimit politik. Kosova nuk mund ta shpërblejë Serbinë me territorin e saj ose të bëjë lëshime të tjera. Serbia duhet të pendohet që të kërkojë falje; të dënohet dhe të mos shpërblehet dhe kjo duhet të jetë e qartë për të gjithë, ”tha zonja Osmani.

“Kjo është arsyeja pse unë i kam bërë thirrje këtij Parlamenti të nderuar t’i bashkohet Kuvendit të Kosovës për miratimin e rezolutës e cila dënon gjenocidin serb,” ​​theksoi ajo.

Më tej në fjalimin e saj në Parlamentin Shqiptar, ajo deklaroi se Shqipëria dhe Kosova janë bërë një faktor stabiliteti dhe paqeje.

“Shqipëria nuk është vetëm atdheu i vëllezërve dhe motrave tona, por është ëndrra jonë e përbashkët. Shqetësimi ynë historik, ku kemi ëndërruar të jetojmë, dhe që fatkeqësisht shumë prej nesh jetuam vetëm gjatë Luftës së Ftohtë. Të dashur qytetarë shqiptarë, ne jemi përjetësisht mirënjohës ndaj jush. Shqipëria dhe Kosova janë bërë një faktor stabiliteti dhe paqeje, “tha zonja Osmani.