Sezoni artistik i Orkestres se RTSH

Sezoni artistik i Orkestres se RTSH
Në vijim të koncerteve për sezonin artistik janar-qershor Orkestra Simfonike e RTSH do të jap në datën 11 mars, ora 19:00, në sallën e madhe të Akademisë së Arteve në Tiranë një koncert nën drejtimin e dirigjentit Jetmir Barbullushi të titulluar “Nata Shubertiane”. ,një uverturë për Në program janë skerco harqe dhe Simfonia No. 7 të Shubertit. Hyrja e lirë. Këto koncerte do të vijojnë në mbrëmjen e datës 25 mars me muzikantin rus Sergei Tararini.

Në datën 8 prill e kanë radhën ë. dy artistë spanjoll Në datën 22 prill do të jepet një koncert me pjesë nga veprat e Shpëtim Kushtës nën drejtimin e dirigjentëve Jetmir Barbullushi, Oleg Arapi dhe Petrika Afezolli. Koncerti do të sjellë në skenë dhe zërat e sopranove të njohura si Marjana Leka etj.

Për koncertin e datës 29 prill është ftuar një artist gjerman. Në koncertin e planifikuar për datën 20 maj Orkestra Simfonike ë vepra të e RTSH do të luaj Thoma Gaqit nën drejtimin e t Bujar Llapaj, kurse në dirigjenti ë Ana Kaçinari. piano do të luaj Në datën 3 qershor Eno Koço ë një koncert me do të dirigjoj vepra të njohura për publikun, me pjesëmarrjen e solistes Elda Laro.

Dirigjenti Gridi Kraja do ta drejtojë orkestrën e RTSH në koncertin e datës 17 qershor. Orkestra Simfonike e RTSH e mbyll sezoni artistik në datën 30 qershor me një koncert me pjesë nga krijimtaria e Çajkovskit të luajtura nën drejtimin e dirigjentit Oleg Arapi.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama