10 filmat amerikane me te vleresuar ne kohera

10 filmat amerikane me te vleresuar ne kohera

Cili është filmi më i mirë amerikan i të gjitha kohërave? Pas një sondazhi të BBC-së, filmat e vjetër ende tërheqin vëmendjen e të rinjve. Sipas 62 kritikëve ndërkombëtarë të filmit, të cilët kanë përpiluar listën, në krye të saj renditet filmi “Citizen Kane“, me regji të Orson Uellsit.

Po veçojmë 10 filma nga lista e ndër më të vlerësuarve:

“Citizen Kane” (Orson Uells, 1941)

“The Godfather II” (Frensis Ford Kopola, 1974)

“Casablanca” (Majkël Kurtis, 1942)

“Psycho” (Alfred Hiçkok 1960)

“Singin’ in the Rain” (Stenli Donen dhe Xhin Keli, 1952)

“Sunrise” (F. V. Murno, 1927)

“The Searchers” (Xhon Ford, 1956)

“2001: A Space Odyssey” (Stenli Kjubrik, 1968)

“Vertigo” (Alfred Hiçkok, 1958)

“The Godfather” (Frensis Ford Kopola, 1972)


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama