Pozita gjeografike

Pozita gjeografike

Shqiperia eshte nje vend ne Europen Juglindore, ne perendim te gadishullit te Ballkanit.Ajo ndodhet midis koordinatave gjeografike 39 grade e 38' dhe 42 grade e 39' te gjeresise veriore dhe 19 grade e 16' te gjeresise lindore, ne largesi pothuajse te barabarte nga Ekuadori dhe Poli i Veriut.Siperfaqja e pergjithshme 28.748 kilometra katrore.Kryeqyteti i saj eshte Tirana.Gjatesia e pergjithshme e vijes kufitare eshte 1094 km, nga te cilat 657 km - kufi tokesor, 316 km - kufi detar, 48 km - kufi lumor dhe 73 km - kufi liqenor

Klikoni ketu per te pare harten e Shqiperise dhe Statistika rreth vendit

 • Laguna e Karavastase

  17 vite më parë
  Laguna e Karavastase

  Eshtë më e madhja e vendit tonë dhe në gjithë bregdetin jugor të Adriatikut, sip. 4330 ha, gjatësia 10.6 km, gjërësia 4.3 km dhe thellësia deri në 1.5 m.

 • Pozita gjeografike e Shqiperise

  Shqiperia eshte nje vend ne Europen Juglindore, ne perendim te gadishullit te Ballkanit.Ajo ndodhet midis koordinatave gjeografike 39 grade e 38' dhe 42 grade e 39' te gjeresise veriore dhe 19 grade e 16' te gjeresise lindore, ne largesi pothuajse te barabarte nga Ekuadori dhe Poli i Veriut.Siperfaqja e pergjithshme 28.748 kilometra katrore.Kryeqyteti i saj eshte Tirana.Gjatesia e pergjithshme e v

 • Klima

  23 vite më parë
  Klima

  Shqiperia ka nje klime mesdhetare. Per shkak te relievit te saj malor te thyer, klima ka nje larmi te madhe ne te gjithe vendin. Shqiperia karakterizohet me vere te thate dhe te nxehte, me dite me diell te shkelqyer, dhe pergjithesisht dimer te ftohte, te bute dhe me reshje te shumta. Ne Alpet Shqiptare ne zonen e veriut, dimri eshte i ftohte dhe vera e fresket. Zakonisht, harku kohor Qershor-Shta

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama