Shqiperia.Com Portali me i madh Shqiptar
Email Falas @shqiperia.com
Miqte, krijoni komunitetin e miqve tuaj
Chat #shqiperia, vajza djem shqipetare
Dyqani Virtual Shqiptar
Lojra ne Internet
Albania
Hapesira
Artikull Lajm
 

  Trashëgimia Kulturore
  Arkeologjia
  Besimet Fetare
  Gjuha Shqipe
  Artet e Bukura
  Fotografia Shqiptare
  Kodikėt e Shqipėrisė
  Eposi Shqiptarėve
  Kultura Tradicionale
  Kanun e Kuvend
  Letėrsia Shqiptare
  Solidariteti
  Arkitektura
  Teatri
  Kinemaja
  Muzika

  Historia e Shqipërisë
  Ilirët
  Mesjeta shqiptare
  Sundimi Osman
  Rilindja
  Artikujt mbi Historinë

  Shqipëria
  Letersi Shqipe
  Arkeologji
  Pamje nga Shqipėria
  Figura tė Ndritura
  Sporti Shqiptar
  Humor
  Transmetime
  Kuzhina Shqiptare

  Qytete Shqiptare
  Korca
  Shkodra
  Mirdita
  Tepelena
  Tetova

Historia e Shqipërisë

Artikuj

Shkrime të ndryshme hulumtuese mbi historinë, traditën dhe kulturën e popullit tonë

Risillet në jetë një koleksion me flamuj kombëtar

- Kush jane Kodiket e Shqiperise

- Kodiket - deshmi me rendesi te dores se pare historike dhe artistike

- Kodiket e Shqiperise i jepen publikut nga Arkivi i Shtetit

- Ju rrefej Himaren time (Kujtime te Petro Markos per Himaren dhe shkollat e saj)

- Epiri dhe përkatësia etnike e Epirotëve. - Nga Isuf Bajrami

- Shqiptarët që dikur sundonin Irakun - Nga Fatos Baxhaku

- Shqipëria, vendi ku burrat shdërrohen në gra dhe gratë në burra- Nga Moikom Zeqo

- Gjergj Fishta sociolog? - Nga Lekë Sokoli

- Vivald: Një opera dhe për Skënderbeun

Ilirët? Ah, këta ngatërrestarë!. - Nga Dr. Moikom Zeqo

Kush ishte arbereshi Leke Dukagjini

Skënderbeu Vasal? Disa kthjellime. - Nga Aurel Plasari.

Marko Boçari - Heroi i shqetësimeve atdhetare e kulturore - Arben Llalla

Antologjia e këngës dhe e muzikës Arvanite një thesar kombëtar - Arben Llalla

Fjalori fetar i shqipes dhe feja e shqiptarëve - Abdullah Konushevci

- ARVANITËT DHE VLERAT E TYRE - Arben Llalla

Rreth etimologjisë së emërvendit Damastion - Abdullah Konushevci

Etniku dardan dhe horonimi Dardania - Abdullah Konushevci

Kulti i virgjëreshave në toponimi - Abdullah Konushevci

Metateza e likuideve dhe evoluimi /ti/>/ç/ - Abdullah Konushevci

Kosovo është calque linguistique i emërvendit Truda - Abdullah Konushevci

Bashkësia toponimike me rrënjën dim/tim ‘shtëpi’ - Abdullah Konushevci