Regjistroni domainin tuaj .al

Cfare eshte Puna?

Shkruar nga:  
Postuar më: 6 vite më parë

Cfare eshte Puna?
Cfare eshte Puna?

Nese vepron ne fuqi nje drejtim tjeter nga ajo e levizje te trupit, atehere vetem se komponenti i forces ne drejtim e levizje prodhon pune. Ne qofte se nje force vepron mbi nje trup detyruar te mbeten te palevizshme, pa pune eshte bere me force. Edhe nese trupi eshte ne levizje, forca duhet te kete nje komponent ne drejtim te levizjes.

Ky perkufizim qe dhame me siper eshte ne fizike por kemi dhe aspektin shoqeror.

Me pune do te kuptojme aktivitetin mendore ose fizike per nje qellim apo nga nevoja; kur bejme nje pune marrim te mira materiale nga punedhenesi pra dhe i japim ne kembim punen   , pra kemi punedhenesin dhe punemarresin te cilet kane rregulla loje te ndryshme


Regjistroni domainin tuaj .al

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

KULTURA

Albforumi