100 vjet vetmi - libri me i mire

100 vjet vetmi - libri më i mirë
Autorët dhe ekspertët më të mirë të letërsisë kanë peshuar librat më të preferuar për revistën ndërkombëtare të literaturës, “Wasafiri”, që ditë më parë mbushi pikërisht 25 vjet. Tre shkrimtarë kanë zgjedhur librin e Marquez, derisa Salman Rushdie dhe Michael Ondaatje janë paraqitur në listë nga dy herë me dy libra të ndryshëm. Edhe libri i kujtimeve i Barack Obamas, “Dreams from My Father”, po ashtu ka gjetur vend në listën e librave më të preferuar të dekadave të fundit.

Shkrimtarët që kanë ‘votuar’ dhe librat që ata kanë zgjedhur për revistën “Wasafiri”:

1 Aminatta Forna: “The Famished Road” nga Ben Okri
2 Amit Chaudhuri: “Collected Poems” nga Elizabeth Bishop
3 Bernardine Evaristo: “Staying Power: The History of Black People in Britain” nga Peter Fryer
4 Beverley Naidoo: “Roll of Thunder, Hear My Cry” nga Mildred D Taylor
5 Blake Morrison: “The Stories of Raymond Carver” nga Raymond Carver
6 Brian Chikwava: “The Savage Detectives” nga Roberto Bolaño
7 Chika Unigwe: “One Hundred Years of Solitude” nga Gabriel García Márquez
8 Daljit Nagra: “North” nga Seamus Heaney
9 David Dabydeen: “A House for Mr Biswas” nga VS Naipaul
10 Elaine Feinstein: “Birthday Letters” nga Ted Hughes
11 Fred D'Aguiar: “Palace of the Peacock” nga Wilson Harris
12 Hirsh Sawhney: “River of Fire” nga Quarratulain Hyder
13 Indra Sinha: “Lolita” nga Vladimir Nabokov
14 John Haynes: “Philosophical Investigations” nga Ludwig Wittgenstein
15 Lesley Lokko: “Midnight's Children” nga Salman Rushdie
16 Maggie Gee: “Disgrace” nga JM Coetzee
17 Marina Warner: “Dreams from My Father” nga Barack Obama
18 Maya Jaggi: “The English Patient” nga Michael Ondaatje
19 Michael Horovitz: “Collected Poems” nga Allen Ginsberg
20 Minoli Salgado: “Anil's Ghost” nga Michael Ondaatje
21 Nii Parkes: “One Hundred Years of Solitude” nga Gabriel García Márquez
22 Roger Robinson: “Sula” nga Toni Morrison
23 Sujata Bhatt: “One Hundred Years of Solitude” nga Gabriel García Márquez
24 Sukhdev Sandhu: “The Private Life of Chairman Mao” nga Dr Li Zhisui
25 Tabish Khair: “The Satanic Verses” nga Salman Rushdie

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama