Floket e thinjura lajm i mire

Flokët e thinjura, lajm i mirë
Megjithatë, shenja më e dukshme e plakjes është edhe e dobishme. Shkencëtarët dëshmuan se flokët e thinjura zvogëlojnë rrezikun nga kanceri. Kur shkencëtarët japonezë studionin ndikimin e radioaktivitet në minj, kanë vërejtur se qimja e tyre zbardhej. Shkencëtarët theksuan se deri tek kjo erdhi sepse qelizat e rrënjës ishin të detyruara të plaken dhe shtuan prodhimin e melaninës që i jap flokëve ngjyrë.

Dr. David Fisher, drejtor i departamentit dermatologjik në shkollën mjekësore të Harvard, thotë se parandalimi i ndarjes së qelizave të rrënjës që bartë ADN gjithashtu ka dobi.  “Kjo mund të parandalojë zhvillimin e kancerit që krijohet në bazë të qelizave të dëmtuara që rriten pa kurrfarë kontrolli”, tha ai. Shtoi se procesi i zbardhjes së flokëve në fakt mbron nga kanceri.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama