Zbulimi i NASA-s Ne planetin Mars ka jete

Zbulimi i NASA-s: Ne planetin Mars ka jete
Bakteret prodhojne gaz si cdo qenie tjeter ne toke. Zbulimi i NASA-s bazohet ne analizat nga toka permes teleskopit Mauna Kea ne Havai dhe zbulimet e sateliteve qe rrethojne Marsin. Qe ne vitin 2004 u hodh hipoteza se metani marsian ka orgjine nga kafshet. Gazi duhet te jete prodhuar nga baktere, qe jetojne ne oaze te vogla, ku uji ne gjendje te lengjshme arrin t’i mbaje ne siperfaqe, fale nxhetesise diellore, pavaresisht temperatures se ulet te planetit.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama