Regjistroni domainin tuaj .al

Barazia gjinore, femrat vazhdojnë të jenë në diskriminuara

Shkruar nga:  
Postuar më: 7 vite më parë

Barazia gjinore, femrat vazhdojnë të jenë në diskriminuara
Barazia gjinore, femrat vazhdojnë të jenë në diskriminuara

Në vitin 2008 Global Gender Gap raporton se vendet nordike si Finlanda, Suedia janë shtetet ku të drejtat e grave respektohen dhe ato janë pothuajse të barabarta me burrat në punë e kudo tjetër. Nga ana tjetër diferenca mes sekseve është jashtëzakonisht e theksuar në Arabinë Saudite, Chad dhe Jemen.

 

Sondazhi është shtrirë në 130 shtete dhe reporterët kanë gjetur gra dhe vajza që rritin në hijen e burrave të pamundura për të vendosin vetë. Mësohet se gratë janë kryesisht të punësuara në shëndetësi dhe arsim në të gjithë botën. Ndërsa nuk bëhet fjalë për pavarësi ekonomike të sesksit femër.

 

Të dhënat tregojnë se gratë ishin të përqendruara më shumë të punë që kanë të bëjnë me shëndetin dhe arsimin ndërsa burrat në politikë dhe ekonomi.

 

Në shtetet e Bashkuara, shteti më i zhvilluar në botë rezulton se 27 për qind e grave mbajnë poste të rëndësishme. Ndërsa në Kanada vetëm 13 për qind e tyre.


Gazeta: Shekulli

Regjistroni domainin tuaj .al

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

KULTURA

Albforumi