ERE gjobit me 430 milione leket CEZ-in

ERE gjobit me 430 milione leket CEZ-in
Enti Rregullator i Energjisë ka gjobitur me 430 milionë lekë kompaninë CEZ Shpërndarje për shkak se kjo e fundit ka shkelur ligjin që e detyron atë të importojnë energjinë e humbur në rrjet për vitin 2012. Mos importimi i energjisë nga CEZ ka vënë në vështirësi sistemin energjetik shqiptar pasi edhe rezervat hidrike janë në pikë kritike.

CEZ pretendon se mos shlyerja e borxhit nga shteti shqiptar dhe gjobat e kanë vënë kompaninë çeke në vështirësi. Madje kjo situatë ka futur në luftë politike Shqipërinë me Çekinë pasi CEZ Është kompani shtetërore.

Situata kritike në sistemin energjetik të vendit pritet të reflektohet më shumë gjatë muajit të ardhshëm dhe nëse CEZ nuk kryen importim të energjisë atëherë shumë qytetarët do të vuajnë mungesën e saj.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama