Blogosfera

Blogosfera

Shkrime nga Blogosfera Shqiptare

 • Si të çaktivizojmë Java në browser?

  Ky artikull vjen si rrjedhojë e një pyetjeje bërë tek peshkupaujë. Gazetarë të fushës së sigurisë vënë në dijeni për këtë problem të Java dhe gjithashtu informojnë për problemet që mund të shkaktojë në vazhdim. Fillimisht, nuk duhet ngatërruar JAVA me JAVAScript. Për të mos patur probleme duhet ç’aktivizuar plugin-i në browser për Java dhe [...]Si të ç’ak

 • Sot u firmos nga ana e Bashkimit Europian ne Tokio ACTA, Marreveshja Tregtare Kundra Falsifikimit

  Sot në Tokio, BE dhe 22 shtetet anëtare të saj, zyrtarisht nënshkruan ACTA, Marrëveshjen e Tregtisë Kundra Falsifikimit. Lëvizja globale e qytetarëve të organizuar për të kundërshtuar SOPA dhe PIPA tani ka një objektiv të ri dhe duhet të përqëndrohet në mposhtjen e ACTA, e cila ka ndikim global. Pak ditë pas protestave kundër projektligjeve [...]Sot u firmos nga ana e Bashkimit

 • Sot u firmos nga ana e Bashkimit Europian ne Tokio ACTA, Marreveshja Tregtare Kundra Falsifikimit

  Sot në Tokio, BE dhe 22 shtetet anëtare të saj, zyrtarisht nënshkruan ACTA, Marrëveshjen e Tregtisë Kundra Falsifikimit. Lëvizja globale e qytetarëve të organizuar për të kundërshtuar SOPA dhe PIPA tani ka një objektiv të ri dhe duhet të përqëndrohet në mposhtjen e ACTA, e cila ka ndikim global. Pak ditë pas protestave kundër projektligjeve [...]Sot u firmos nga ana e Bashkimit

 • Si te aktivizoni faqen e re te YouTube

  Para ca kohësh u dha lajmi për designin e ri të YouTube i cili ishte në faza testimi me një grup të vogël përdoruesish por do duhej kohë të aktivizohej për publikun e gjerë. Tani keni një mënyrë për ta aktivizuar edhe ju pa patur nevojë të prisni derisa të vihet në dispozicion nga ata [...]Si te aktivizoni faqen e re te YouTube shkruar tek: eklipsi.com

 • Si te aktivizoni faqen e re te YouTube

  Para ca kohësh u dha lajmi për designin e ri të YouTube i cili ishte në faza testimi me një grup të vogël përdoruesish por do duhej kohë të aktivizohej për publikun e gjerë. Tani keni një mënyrë për ta aktivizuar edhe ju pa patur nevojë të prisni derisa të vihet në dispozicion nga ata [...]Si te aktivizoni faqen e re te YouTube shkruar tek: eklipsi.com

 • Google ofron Google ! Tentativa e re e tij ne Social

  Google ka lajmëruar për krijimin e fundit të tij, Google . Lajmi zyrtar është dhëne tek GoogleBlog.Blogspot.com. Kjo është tentativa e fundit e tyre për të qënë pjesëmarrës aktivë në “Rrjetin Social” fenomeni i viteve të fundit, i cili dominohet nga Facebook. Duhet pranuar ama fakti që konkurenca ka të mirën e saj, na sjell produkte [...]Google ofron Google ! Tentat

 • Gazetaret bashkefajtore ne justifikimin e lufterave dhe masakrave

  “Gazetaria e keqe eshte pergjegjese per vdekjen e mijerave njerez ne konfliktet ne Irak dhe Afganistan”, mendon gazetari dhe regjizori John Pilger. Ne dokumentarin e tij te fundit, “The War You Don’t See”, permes intervistave me reporteret e kanalave me te medha televizive dhe komisareve te OKB-se, Pilger tregon sa shume eshte manipuluar [...]

 • BE heq celesin jo deren

  5 vite më parë
  BE heq çelësin, jo derën

  Rëndom po analizohet se arsyeja e dështimit të Shqipërisë, është kriteri politik. E vërtetë. Ai mban pjesën më të madhe të dështimit. Por në fakt, kriteri ekonomik është shtylla që bën të çalojë si kriteret politike për Shqipërinë, ashtu edhe vendimin politik të Brukselit

 • Si nga asgjëja bankat bëjnë para

  A e keni bërë ndonjëherë pyetjen pse nuk ju ka ndodhur asnjëherë të vini në bankë dhe t’ju thonë se nuk mund të merrni kredi sepse nuk kanë aq të holla sa ju nevojiten dhe prandaj duhet të prisni që dikush të vendos të holla, që juve t’ju miratojnë kredinë? Oferta dhe kërkesa Tregu financiar nga fillimi [...]

 • Brendet me me shume ndikim ne Facebook

  16 milion simpatizantë ka Starbucks në faqen e tyre në Facebook, duke e bërë kështu më të madhen ndër miliona të tilla në tërë komunitetin e rrjetit më të madh shoqëror. Ja dhe lista e dhjetëshes së parë: 1. Starbucks 16 milion 2. Coca-Cola 15 milion 3. Oreo 12 milion 4. Skittles 11.5 milion 5. Red [...]

 • BE heq celesin jo deren

  5 vite më parë
  BE heq çelësin, jo derën

  Rëndom po analizohet se arsyeja e dështimit të Shqipërisë, është kriteri politik. E vërtetë. Ai mban pjesën më të madhe të dështimit. Por në fakt, kriteri ekonomik është shtylla që bën të çalojë si kriteret politike për Shqipërinë, ashtu edhe vendimin politik të Brukselit

 • Si nga asgjëja bankat bëjnë para

  A e keni bërë ndonjëherë pyetjen pse nuk ju ka ndodhur asnjëherë të vini në bankë dhe t’ju thonë se nuk mund të merrni kredi sepse nuk kanë aq të holla sa ju nevojiten dhe prandaj duhet të prisni që dikush të vendos të holla, që juve t’ju miratojnë kredinë? Oferta dhe kërkesa Tregu financiar nga fillimi [...]

 • Si nga asgjëja bankat bëjnë para

  A e keni bërë ndonjëherë pyetjen pse nuk ju ka ndodhur asnjëherë të vini në bankë dhe t’ju thonë se nuk mund të merrni kredi sepse nuk kanë aq të holla sa ju nevojiten dhe prandaj duhet të prisni që dikush të vendos të holla, që juve t’ju miratojnë kredinë? Oferta dhe kërkesa Tregu financiar nga fillimi [...]

h01