Monthly archive: October 27, 2016

Pajtimi Kombëtar

Ende nuk kanë pushuar debatet dhe komentet në lidhje me deklaratat e vizitës së fundit të Kryeministrit të Shqipërisë, Z. Edi Rama në Serbi – debate këto shpesh të ashpëra, të pasqyruara jo vetëm në median e shkruar dhe vizive midis gazetarve dhe analistëve në të dy anët e kufirit, por edhe në nivelet më […]

Direktivat e Serbisë edhe më tutje projektuse të akuzave politike, përmes fraksionit të tyre në EULEX

Prokuroi i EULEX-it i Prokuroris Speciale të Republikës së Kosovës Tomas Meskauskas më 13 Tetor 2016 bënë ndryshim të akuzës ndaj meje si ish-Kryetar i Lëvizjes së Lirisë dhe nënët të akuzuarv të tjerë. Me që ish-prokurori paraprak Muricio Salustro kishte përgaditur në kordinim dhe me direktivat e shtetit serb akuzën politike, akuz e cila […]

Suzanna Shkreli dy javë para zgjedhjeve për në kongresin Amerikan

Po ngushtohet hendeku në fushatën për Kongres në lagjën elektorale numër 8 të shtetit Miçigan ku po bën garë shqiptaro-amerikania, Suzanna Shkreli. Kështu shkruan Gazeta Detroit News shkruan e cila thekson se Kongresisti i mandatit të parë nga zonë elektorlae e shtetit Michigan, Mike Bishop i Partisë Republikane — i cili konsiderohej se kësaj radhe […]

Foto-lajm me rastin e ditëlindjes se At Gjergj Fishtës

E Diela e 23 Tetorit shënoi 145-vjetorin e lindjes së At Gjergj Fishtës. Flamuri i kombit valvitet pranë bustit të vetmuar dhe të autorit të Lahutës së Malcisë të harruar, para shtëpisë gërmadhë ku dikur banonte poeti kombëtar, At Gjergj Fishta – dhe siç shihet në fotografinë më poshtë, në shkatërrim e sipër. Megjithse shteti […]

E Drejta Historike e Luginës për Liri!

Lugina e Preshevës, si nocion gjeografik dhe politik që përfshinë komunat Shqipëtare, ende të mbetura nën okupimin e Serbisë, kanë të drejtën historike, gjeografike, etnike-kombëtare, juridike, politike, ekonomike etj, që të aspirojnë Lirinë. Liri që nënkupton Bashkim me trungun amtarë- Kosovën, pjesë e së cilës ishte historikisht, politikisht( para okupimit serbë), gjeografik, etnik-kombëtar, juridik etj. […]

FETO Strukturimi në Kosovë*

Paranteze: Shkrimi me poshte nuk shpreh kendveshtrimin e portalit tone. Eshte sjelle ketu per te treguar qe beteja e brendshme politike e Turqise po imponohet dhe ne vende te tjera te rajonit. Nga Ayhan Demir** ayhan_demir@hotmail.com ‘’Po çka na intereson neve për Kosovën ‘’, mund të themi, por nuk po i themi. Sepse: ‘’Turqia është […]

Donald Trump duhet të refuzojë kriminelët e luftës që e mbështesin dhe të qartësojë pikëpamjet e tij për Luftrat në ish-Jugosllavi dhe ndërhyrjet e NATOs

Javën e kaluar, Donald Trump u akuzua, mbase pa të drejtë, se “kishte kërkuar ndjesë” për ndërhyrjet që ndaluan dy herë vrasjet masive, që përfshijnë krime të genocidit, të më shumë se 100,000 civilëve të pafajshëm në ish-Jugosllavi. Incidenti tërhoqi vëmendjen nga kritika e hershme e zotit Trump për fushatën e bombardimit nga NATO që […]