Monthly archive: October 25, 2015

Nënë Tereza brenda nesh

“Sot është dita e lumturimit të Nënë Terezës, nobelistes, shqiptares më të madhe të të gjitha kohërave, gruas më të shquar të shekullit të saj! Tiranës, Edi Rama i hoqi shtatoren e saj, sepse ai ka në shpirt urrejtjen atërore ndaj saj.” Sali Berisha “Mos prisni për udhëheqësit; bëjeni vetë, nga një njeri tek tjetri. […]

Shqipëria e sloganeve politike

Aurenc Bebja, Klara Buda Post (New York) Në zgjedhjet parlamentare të 2013 dhe ato lokale të 2015 janë përfshirë 63 parti politike, me apo pa koalicion. Kurioziteti më bëri që të mbledh sloganet e tyre, « ajkën e ajkës », dhe të shoh se çfarë kanë premtuar, propaganduar gjatë fushatave elektorale. Pasi arrita të mbledh […]

Populli shqiptar mes nacionalizmit politik dhe patriotizmit popullor.

Aurenc Bebja, Klara Buda Post (New York) Të përkufizosh « territorialisht » popullin shqiptar nuk është diçka e lehtë. Për shembull kur përdorim fjalën « Shtet », i bie të flasim në përgjithësi për shqiptarët e Shqipërisë. Ndërsa kur përdorim fjalën « Komb » nuk flasim më vetëm për shqiptarët brenda territorit të Republikes së […]