Monthly archive: May 14, 2015

Të dhënat tregojnë se romët dhe personat me aftësi të kufizuara përballen me privim dhe përjashtim social

Tirane, 13 maj 2015: Gjetjet e dy studimeve qe po prezantohen sot: “Romët dhe egjiptianët në Shqipëri: profili socio-demografik dhe ekonomik bazuar në Censusin 2011” dhe “Profili personave me aftësi të kufizuara ne Shqiperi”, tregojnë se romët dhe egjiptianët dhe personat me aftësi të kufizuara përballen me nivele të larta të privimit dhe përjashtimit social. […]

Romeo e Xhulieta e Predrag Miki Manojlviqit ne Prishtine

Kemi kënaqësinë t’ju vnojmë në dijeni që premiera e shfaqjes së përbashkët sërbo-shqiptare “Romeo e Xhulieta”, nga Uilliam Shekspiri, në regji të Predrag Miki Manojlviqit, prodhuar nga Qendra Multimedia (Prishtinë) dhe Radionica Integracija (Beograd), do të ket premierën kosovare me datë 15 maj, 2015, në Teatrin Kombëtar të Kosovës. Shfaqjet e radhës do të jepen […]

Yjet e Gjermanise pozojne me stafin e Hotel Tirana International

Sot ndeshja e madhe Shqiperi – Gjermani All Stars. Hotel Tirana International kishte kenaqesine te mirepreste skuadren kombetare te Gjermanise. Dhe perfituan nga rasti te pozojne ne nje foto qe po e percjellim me poshte. Yjet e futbollit gjerman – Fredi Bobic, Lars Unger, Michael Schultz etj.. Per skuadren tone jane konfirmuar trajnerët Astrit Hafizi […]

Gjergj Bojaxhi zyrtarisht kandidat per Bashkine e Tiranes

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka verifikuar dhe aprovuar kandidaturen e z. Gjergji Bojaxhi ne zgjedhjet per Bashkine e Tiranes. Siaps nje statusi ne Facebook, Gjergji Bojaxhi falenderon te gjithe qytetaret e Tiranes qe i dhane besimin per kete gare. Nga sot jam zyrtarisht kandidat. Pas verifikimit të firmave, Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve vendosi regjistrimin zyrtar […]

Vendi i shqiponjave

Shkruan: Anna Howis Shqipëruar Haxhi Dulla -Varshave Dashuria ime ndaj Shqipërisë ka filluar diku para një viti, kur për herë të parë kisha të bëja me këtë vend. Për historinë e këtij vendi, kam lexuar mjaft, por sot nuk do të shkruaj për këtë. Kam dëshirë të shprehë opinionin tim, si dhe përshtypjet personale të […]