Monthly archive: April 28, 2015

LUFTA NË KOHËN E DASHURISË në Teatrin Kombëtar të Kosovës

Shfaqja më e re e Qendrës Multimedia “Lufta në Kohën e dashurisë” do të ketë premierën botërore me 5 maj (2015) nga ora 20:00, në Teatrin Kombëtar të Kosovës. Autor: Jeton Neziraj Regjia: Blerta Neziraj Aktorë: Aurita Agushi, Shengyl Ismaili, Shkelzen Veseli, Albulena Kryeziu, Molikë Maxhuni. Koreografia: Adrienne Hart Muzika: Gabriele Marangoni Skenografia e kostumet: […]

Shoqëria Shqiptare “Iliria” mbajti Mbledhjen e Gjashtë të Përgjithshme

Në Lyon më 19 prill 2015, u mbajt Mbledhja e Gjashtë e Përgjithshme e Shoqërisë Shqiptare “Iliria”. Në pikat e rendit të ditës ishte paraparë një analizë punës së deritashme të Shoqërisë, ndryshimet statutore si dhe zgjedhjet e reja për Kryesi të Shoqërisë. Gjatë punimeve të Mbledhjes u shqyrtuan të gjitha aktivitetet e zhvilluara të […]

Maqedonisë po i shtirren rezervat e themelimit të shtetit falco!

Se kriza politike në Maqedoni po merr dita ditës përmasa ma dramatike nuk ka dyshim! Keqësimin e situatës atje,po  e nxisin forcat maqedonase duke provokuar dhe duke ndjek një  diskriminim ndaj shqiptarëve. Forcat e tyre po e ngacmojnë griazin,ku nuk po i dinë hallin vetes së vet ngase janë të rrethuar me shqiptarë,në të gjitha […]

Leter e Hapur – Shteti Shqiptar te reagoje ndaj burgimit politik te mbrojtesit te te drejtave te njeriut prej Qeverise se Azerbajxhanit

L E T Ë R   E   H A P U R Drejtuar:          Presidentit të Republikës së Shqipërisë SH.T.Z.  Bujar NISHANI   Kryetarit të Kuvendit të Shqipërisë SH.T.Z.   Ilir META   Kryetarit të Këshillit të Ministrave SH.T.Z.   Edi RAMA   Ministrit të Jashtëm Ditmir BUSHATI   Komisionit për Politikën e Jashtme në Kuvendin e Shqipërisë […]

Një vizë kthyer në emër

Erdhën zgjedhjet. Si përherë po lyhen rrugët, po hidhet ndonjë dorë asfalt aty-këtu, ndihet një zell ngado për t’iu hedhur hi syve, po, po, PËR T’IU HEDHUR HI SYVE të gjithëve: mua, ty dhe kujtdoje tjetër që jeton në këtë qytet. Atyre që vijnë nga jashtë të jetojnë në Shqipëri, u bëj një pyetje: “Po […]

Gjergj Bojaxhi për Tiranën!

E nisa këtë shkrim me një titull paksa militant por e vërteta është që jam i gëzuar që Gjergj Bojaxhi po garon për Tiranën. Të mos keqkuptohem, Gjergjin as e njoh e ai as ia ka idenë kush mund të jem (pra nuk ka asgjë për militantizëm). Ky shkrim është thjesht një renditje e arsyeve […]

Deklaratë – KQZ mungesë transparence dhe ndryshime të paligjshme të akteve të miratuara më parë – 16-04-2015!

D E K L A R A T Ë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mungesë transparence dhe ndryshime të paligjshme të akteve të miratuara më parë Koalicioni i Vëzhguesve Vendorë në monitorimin e procesit zgjedhor konsideron si thelbësor dhe vendimtar funksionimin dhe sjelljen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) jo vetëm në respekt total të ligjit, […]

Komedia “Fluturimi mbi teatrin e Kosovës” në Teatrin Kombëtar të Kosovës

Prishtinë, 17 Prill, 2015 Komedia antikombëtare e autorit kosovar Jeton Neziraj “Fluturimi mbi teatrin e Kosovës” do të rishfaqet nesër (e premte, 17 prill) në Teatrin Kombëtar të Kosovës. Kjo komedi është shfaqur me sukses në dhjetra teatro të tjera në Kosovë e në Evropë. Regjinë e saj e ka bërë Blerta Neziraj, kurse luajn […]

Demonstratat e vitit 1981-it zëri i parë i rrënimit komunist në Evropë!

Reagim kundër deklaratave dhe tezave të pa qëndrueshme të Azem Vllasit  për këto ngjarje,revolucionare dhe kombëtare. Rrënimi i Jugosllavisë filloj me këto ngjarje,jo me ide të komunistëve nga Tirana as nga Beogradi që gjithmonë ishin si andaj si këndej kufijve ndër shqiptar në interesat  e Serbo-Sllavisë. Po ashtu tezat marksiste-leniniste janë nga vet ideologjitë jugosllave […]