Teatri i Kosoves ne Tirane

Teatri i Kosoves ne Tirane
Në datat 5 dhe 6 shkurt Teatri Kombëtar i Kosovës vjen me dy shfaqje në Tiranë. “Heshtja” dhe “Vdekja dhe vasha” janë dy pjesët që do të ngjiten në skenën e teatrit Kombëtar të Tiranës në fundjavën e parë të shkurtit në orën 19:00. Autor i veprës “Heshtja” është Refet Abazi, regjisor Arta Kallaba. Interpretojnë aktorët Xhevdet Jashari,Yllka Gashi,Çun Lajçi, Igballe Qena, Bislim Muçaj, Leonora Mehmet, Enver Petrovci dhe Donat Qosja.

Tek “Heshtja” varfëria, lidhja dogmatike për vlerat ideologjike të shkelura nga koha si dhe sjellja diktatoriale e babait janë shkaqet e raporteve në familjen e enveristit Dema, në të cilën heshtazi kalohet mbi dhunën incestoide, që ai e ka kryer mbi të bijën Nita, e cila prostituohet për të mbajtur familjen. Pjesa tjetër “Vdekja dhe vasha” s si ë vjen me regji të Fatos Berish një bashkëprodhim i Teatrit Urban dhe Teatrit Kombëtar të Kosovës. lka l Në këtë pjesë luajnë aktorët Y Gashi, Shkumbin Istrefi dhe Luan Jaha. “Vdekja dhe Vasha” është një dramë psikologjike e autorit kilian Ariel në je Dorfman. Tema e kësaj shfaqje qendër ka një grua me një të kaluar shumë të dhimbshme e cila jeton tashmes.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama