Si te sherohemi nga depresioni

Si te sherohemi nga depresioni

Vetem forca e vullnetit nuk eshte e mjaftueshme. Edhe pse depresioni eshte me te vertet nje patologji e cila te krijon probleme psikologjike, eshte e mundur te dalesh nga kjo me nje karakter te fort dhe te formuar. E rendesishme eshte te njohesh dhe te pranosh kete patologji, qe shpesh nenvleresohet nga njerez qe vuajne prej saj, duke e kthyer ne nje lodhje te thjeshte, duke akumuluar stres dhe humor te keq.

Depresioni mund te jete ne tipe te ndryshme, i rende ose me pak. E rendesishme eshte ti drejtohesh specialistit kur fillojne shenjat e para. Ja disa simptoma te patologjise:

Trishtim, qe e kemi prezent gjate gjithe dites, munges interesimi ne aktivitetet e dites, lodhje, munges oreksi, pagjumesi, munges vetevleresimi dhe energjie. Depresioni behet i rende kur fillon te mendosh per vdekjen dhe per vetevrasjen.Per tu sheruar nga depresioni psikoterapia dhe medikamentet jane efikas. Duhet te dini qe antidepresivet keshillohen kur vuani nga depresion shume i rende dhe jo  ne raste te lehta. Eshte e rendesishme te dini se antidepresivet minimizojne sipmtomat e depresionit, nuk na ndihmojne te kemi besim tek vetja. Me teper prej tyre krijon varesi: pasi njerezit e semur krijojne pershtypjen se vetem ato mund ti japin qetesi dhe kenaqesi. Mos harroni se antidepresivet jepen vetem nga psikologu vetem ne raste me depresion te rende, dhe gjithashtu nuk duhet te nderprisni kurat menjeher por gradualisht dhe vetem me keshillimin e mjekut./pourfemme/


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama