Shqiptari

Mbi gjakun e njeriut qe u vra mbi shkembinj
heshtur u ul shqiponja
...................................Te tjeret thane:
- Ky eshte flamuri yne, ky eshte simboli
i shtepive tona.
Pastaj ngriten kenge.
Dhe kur u ngriten prej kenges si prej nje
..........................................sofre te madhe

iken arave te tyre heshtur
duke folur me vete se kush do ta merrte
token e atij qe sot ish vrare mbi shkemb.
Me vone thirren feste, kenduan gjer vone
rreth zjarresh te medha qe tmerronin
................................................ar miqte.
Shqiponja ndukte lehtaz ballin e te vrarit
pa u bindur dot ne mund ta hante njeriun...


Nga gjaku i njeriut qe u vra mbi shkembinj
heshtur, u ngrit
shqiponja...


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama