Rishfaqet Muzika e dyte

Rishfaqet 'Muzika e dyte'
Në kuadrin e Javës Teatrore të të Rinjve, që u hap në datën 11 nëntor në Tiranë, në datën 19 dhjetor, ora 19:00, në Sallën e Re të Teatrit Kombëtar në Tiranë do të rishfaqet premiera e dramës “Muzika e dytë” e Marguerite Duras me regji të Najada Elmazit. “Muzika e dytë” është një pjesë me dy personazhe, që tregon historinë e një çifti, burrë dhe grua, të cilët takohen pas ndarjes së tyre formale, kur janë kthyer në qytetin e tyre provincial për të marrë certifikatën e divorcit. Këtu papritur zbulojnë se ajo e kishte tradhtuar, kurse ai dikur kishte pasur ndërmend ta vriste.

Ajo madje një herë kishte tentuar të vriste veten. Këto rrëfime të bëra kundrejt njeri-tjetrit i çojnë në perceptimin ironik se kanë rënë përsëri në dashuri megjithëse ndër kohë janë lidhur me partnerë të tjerë. Ndaj ndahen duke shpresuar dhe uruar që dikur në të ardhmen të takohen përsëri, rastësisht. Marguerite Duras (1914-1996) është një romanciere franceze, përfaqësuese e nouveau roman. Në të njëjtën kohë ajo ka qenë skenariste, dramaturge dhe regjisore filmi, e njohur në botë për skenarët e filmave “Hiroshima mon amour” të regjisorit Alain Resnais, dhe “India song” (dramë 1973, film 1975).

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama