Per mua ate dhe te tretin?

'Per mua, ate dhe te tretin?'
Në datat 15 dhe 16 dhjetor, ora 19:00, në Sallën e Re të Teatrit Kombëtar në Tiranë, po në kuadrin e Javës Teatrore të të Rinjve, shfaqet drama “Për mua, atë dhe të tretin?” e autorit kosovar Haqif Mulliqit, me regji të Sonila Kapidanit. Kjo shfaqje ёshtё njё dramё psikologjike, ku ndërthuret realiteti dhe ëndrra, ndjenja e fajit dhe dё shira pёr tё zbuluar vetveten, marrё dhёniet njerëzore qё shpalosen sa dramatike po aq edhe komike. Personazhi kryesor i kësaj drame është njё djalё rreth tё 35-ve qё ёshtё mes realitetit dhe ёndrrёs, mes ndjenjës sё fajit dhe dёshirёs pёr tё zbuluar, mes mjegullёs qё krijon pyetja: Kush jam unё? Nё krah tё tij dy personazhe tё tjerё qё janё dhe s’janё dhe qё zbёrthejnё nocionin e “mёshirёs” nё marrёdh ёniet njerёzore.

Dhe korniza e dram ёs, marrёdhёnia e personazhit kryesor me qiradhёnёsin, sa dramtatike po aq edhe komike, ashtu siç ёshtё absurdi i jetёs. Luajnë aktorët Ledjon Zoi, Dori Caushi, Qёndrim Rijani dhe tё ftuarit specialë nga Maqedonia, aktori Petrit Neziri. Skenografia është realizuar nga Edlira Qyshka.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama