Shqipria prball pushtimit Osman 1385-1443

Shqipria prball pushtimit Osman 1385-1443

Regjimi Feudal Ushtarak Osman n Shqipri

Rrjedhimet e sistemit t timarit

Rrjedhimet e sistemit te timarit

Vendosja e sistemit të timarit ndryshonte raportet e pronësisë mbi tokën, që ishte çështja themelore për jetën ekonomike, shoqërore e politike të vendit dhe që përcaktonte shkallë

13 vite më parë | Lexo më shumë »

Kryengritjet AntiOsmane n Shqipri. (vitet 30 t shek. XV)

Gjendja politike n Shqipri pas kryengritjeve t viteve 30 t shek. XV

Gjendja politike ne Shqiperi pas kryengritjeve te viteve 30 te shek. XV

Gjatë viteve 30 të shek. XV shqiptarët për herë të parë i thyen ushtritë osmane në disa beteja. Me gjithë këto fitore, lufta e tyre nuk dha përfundimet e dëshiruara, sepse mungoi bashki

13 vite më parë | Lexo më shumë »

Rimkmbja e shtetit t Kastriotve dhe formimi i Lidhjes Shqiptare t Lezhs

Kuvendi i Lezhs dhe krijimi i Beslidhjes Shqiptare (2 mars 1444)

Kuvendi i Lezhes dhe krijimi i Beselidhjes Shqiptare (2 mars 1444)

Çlirimi i vendit me kryengritjen e përgjithshme të vitit 1443, ishte një fitore historike që duhej mbrojtur e çuar më tej. Përvoja e deriatëhershme shqiptare e ballkanike, sidomos kryengritjet e viteve

13 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

KULTURA

Albforumi