Ekonomia

Ekonomia

Ekonomia sht nj shkenc shoqrore q merret me studimin e prodhimit, shprndarjes dhe konsumit t t mirave dhe shrbimeve. Ndryshe, ekonomia njihet si shkenc e cila studion t gjitha mardhniet q zhvillohen gjat nj procesi ekonomik, qofshin ato mes qenjeve njerzore, qenjeve njerzore dhe mjeteve t prodhimit apo qenjeve njerzore dhe politikave t prodhimit. Definicioni i msiprm sht nj nga shum definicionet e formuluara nga ana e ekonomistve eminent botror. Trsia e marrdhnieve n prodhim q i prgjigjet nj shkalle t caktuar t zhvillimit t forcave prodhuese n nj rend shoqror. Nj definicion ekonomik nga nj definicion tjeter ndyshon varsisht nga periudha se kur sht br ai definim apo edhe nga studiuesi (sipas qasjeve) q ka br at definim.

Paraja

NUMIZMATIKA

NUMIZMATIKA

Banka e Shqiperisë, mbeshtetur në Ligjin  nr. 8269, datë 23.12.1997 "Për Bankën e Shqiërisë" dhe në përputhje me  politikën monetare të miratuar nga Këshilli Mbikëqy

13 vite më parë | Lexo më shumë »

Treguesi ekonomik

Telefonia celulare, tregu 400 milione euro

Telefonia celulare tregu 400 milione euro

Të ardhurat në tregun celular, për vitin që shkoi, shënuan 400 milionë euro, sipas të dhënave të Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP), për ecurinë e tregut të tele

4 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklamat

Pronat e Fundit


  • domain shqiperia

Video

Lajm dhe tema t nxehta

AKTUALITET

TEMA TË NXEHTA

KULTURA

Albforumi