Busti i Skënderbeut vendoset në Parma të Italisë ku jeton komuniteti shqiptar. –

Busti i Skënderbeut vendoset në Parma të Italisë ku jeton komuniteti shqiptar Veper e Skulptorit Idriz Balani. 9 Dhjetor, 2019. ITALI– Busti i heroit kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu është vendosur në Parma të Italisë nga Komuniteti Shqiptar. Si pjesë e edicionit të 13-të të muajit të Kulturës Shqiptare i organizuar nga shoqata “Scanderbeg” në Parma, në […]

Kurt Farka on December 14, 2019

Rreth kufijve dhe semantikës së baladës: – “Balada popullore”, mbledhur e e përgatitur për botim nga Shefqet Hoxha

Rreth kufijve dhe semantikës së baladës: – “Balada popullore”, mbledhur e e përgatitur për botim nga Shefqet Hoxha Baladat e Lumës, Hasit, Malziut dhe Fanit, një kontribut i shtuar për kulturën kombëtare. Nga: Izet Duraku Pas botimit në vitin 2005 të librit “Balada shqiptare” nga Anton Papleka ku përfshihen rreth 350 balada të klasifikuara në […]

Kurt Farka on December 13, 2019

Kadare, trofetë botërore dhe heshtja shqiptare…’Udhëtimi i vetmuar i shkrimtarit të madh për çmimin ‘Pak Kyongni’ në Korenë Jugut’. 

Kadare, trofetë botërore dhe heshtja shqiptare…’Udhëtimi i vetmuar i shkrimtarit të madh për çmimin ‘Pak Kyongni’ në Korenë Jugut’. Nga: Dhurata Hamzai  “Kadare ka marrë gjithë çmimet prestigjioze, veç Nobelit”. Botuesi i Kadaresë flet për dy çmimet botërore të shkrimtarit të madh përgjatë muajit tetor. Hudhri rrëfen pse Kadare u gjend i vetëm në Kore […]

Kurt Farka on December 13, 2019
Featured Nga vlerat e artit te trasheguar ne shekuj. –